Mikael “Gusse” Andersson

Varifrån: Kulturkarnevalen

“En inspiratörs viktigaste egenskaper är att hen kan se människor, är ödmjuk och visar respekt. Du behöver inte vara någon supertalare, men du måste ha något du brinner för och visa din passion. Då kan du inspirera människor. Din ålder spelar inte så stor roll, inspiratörer behövs i alla livets skeden för att ge hopp och tro inför framtiden.

Kulturkarnevalen var en idé jag fick när jag började hålla kurser med drama som verktyg för skolungdomar. Jag insåg att konst och kultur behövdes i skolan och såg framför mig en kulturens motsvarighet till Stafettkarnevalen. Under flera år formades denna idé till ett koncept, som jag sedan presenterade för olika personer för att få ärliga reaktioner. I samband med den överväldigande positiva responsen jag fick insåg jag att detta var något jag brann mycket för och att det var dags att sätta bollen i rullning. År 2004 ordnades den första Kulturkarnevalen i Grankulla och på den vägen är det.

Att Kulturkarnevalen blivit så lyckat känns verkligen otroligt, och vi jobbar hela tiden aktivt för att utveckla den samtidigt som vi håller fast vid grundtanken om en trygg plats där alla ska trivas och att det ska finnas en positiv anda som genomsyrar karnevalen. Detta har jag själv tagit med mig från dem som inspirerade mig till den jag är idag. De som väckte min nyfikenhet och hjälpte mig inse att jag är som gladast när jag får göra gott åt andra.”

Kulturkarnevalens hemsida