Minna Kiipula

Mistä: Hämeenlinnan Tanssiteatteri Tanssivarpaat

 

“Tanssiteatterissa me ideoidaan ja harjoitellaan vuosittain kerronnallinen pitkä tanssisatu, josta on useita esityksiä Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämöllä.

 

Innostajuuteni näkyy toiminnassani ja työssäni lapsilähtöisyytenä. Se tarkoittaa sitä, että lapset ja nuoret ovat vahvasti mukana kaiken tanssiteatteritoiminnan suunnittelussa. Lasten ja nuorten kanssa yhdessä tekeminen on olennainen osa tanssiteatterin työkalupakkia. Toiminnan kulmakiviä on se, että jokainen saa loistaa oman kokoisessa roolissa ja oman kokoisissa haasteissa, turvallisessa ja innostavassa ilmapiirissä. Yhdessä tekemisessä on kyse myös siitä, että lapset ja nuoret innostavat toinen toisiaan sekä myös minua opettajana ja ohjaajana. Näin syntyy positiivisen innostamisen kehä joka ruokkii ja innostaa kaikkia siihen osallistuvia.

 

Parasta palautetta on se, että tanssiteatterissa on paljon harrastajia ja että tunnilta ja harjoituksista lähdetään hymyssä suin. On aivan mahtavaa että Tanssivarpaissa on paljon harrastajia, jotka ovat olleet mukana useita vuosia ja ovat yhtä innostuneita vuodesta toiseen. On myös ihanaa kuulla, kun pitkäaikaiset entiset harrastajat hakeutuvat myöhemminkin erilaisille tanssi-, ja ilmaisutunneille tai opiskelemaan joko tanssia tai ilmaisua.”