Johanna Takala

Mistä: Pähkinänrinteen koulu, Nurmijärvi

 

Työskentelen Pähkinänrinteen koulussa resurssiopettajana. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi lasta, kaksi koiraa ja hevonen. Ennen tätä toimea olin Vantaan jalkapalloseuran iltapäiväkerhossa vetäjänä, sitten siirryin kouluun avustajaksi ja nyt resurssiopettajaksi.

 

Autan lapsia koulutyössä, tuen, kuuntelen ja olen läsnä turvallisena aikuisena. Minulle tärkeintä on lasten ja nuorten hyvinvointi. Heillä on oikeus tulla kuulluksi ja huomatuksi sekä hyväksytyksi omana itsenään.

Pidän koulullamme ja naapuri koulussa liikunnallista WAU-kerhoa. Se on ilmainen kerho lapsille, joilla ei ole mahdollisuutta harrastaa. Olen myös järjestänyt koulussamme Autetaan lähimmäistä–VAVAn. Vierailemme läheisessä Palvelutalossa pitämässä seuraa vanhuksille. Luemme, laulamme ja pelaamme heidän kanssaan. Lasten on hyvä nähdä miten ihminen vanhenee ja ymmärtämään miten omalla toiminnallaan tehdään hyvää mieltä toisille. VAVA:ni on ollut suosituin lasten keskuudessa.
Lapset joskus kyselevät “Mitä teet työksesi?” vastaan– “tämä on minun työtäni” johon he jatkavat–” ei voi olla, kun sä hymyilet ja tykkäät olla meidän kanssa”