Johanna “Jossu” Stenlund

Mistä: Lahden tanssiopisto

“Olen toiminut tanssinopettajana yli 30 vuotta, ja edelleen olen innoissani työssäni. Tunneilla tärkeää on säilyttää ilmapiiri leikkimielisenä, rentona ja hyväksyvänä. Naurulle ja ilolle pitää olla tilaa, kuten myös kaikille muillekin tunteille. Nuorilla on välillä vaikeaa, ja silloin on hankala keskittyä tanssiin. Sitä pitää ymmärtää. Tartun tilanteisiin, kuuntelen nuoria ja annan luvan asioiden tuntua juuri siltä kuin ne tuntuu. Aina ei tarvitse osata tai onnistua, mutta yhdessä iloitaan silloin kun onnistutaan! Kehun nuoria paljon ja koko ajan, koska hyvän vahvistaminen on tehokkaampaa kuin virheiden korjaaminen.

 

Järjestän paljon esiintymisiä, mutten koskaan pakota ketään lavalle. On tärkeää, että nuori saa toimia taustalla siihen asti, että selättää epävarmuuden. Esiintymiset vahvistavat kuvaa omasta pysytyvyydestä ja siitä mikä on mahdollista, ja ovat myös ryhmässätoimimisen opettelua.

 

Olen monta kertaa nähnyt sen, kuinka salin seiniä vaste nojailevista nuorista kasvaa hiljalleen ohjaajan vastuuta kantavia apuohjaajia. Aluksi nuori tulee pienten tunneille katsomaan, sitten alkaa käymään useammin ja lopulta mukaan tuleminen on jo itsestään selvyys ja nuori alkaa toimimaan apuohjaajana. Jotkut ovat tätä tietä alkaneet myös itse ohjaamaan tunteja, ja joillekin tanssin opettamisesta on tullut myös työ.”

 

Nuoren kuvaus Jossusta: “Jossu on saanut monta lasta innostumaan liikunnasta ja esiintymisestä niin, että heidän itsevarmuus kasvaa. Jossu on iloinen hassuttelija, joka ottaa jokaisen lapsen ja nuoren huomioon ja osaa kohdata heidät niin, että tapaamisen jälkeen on loistava mieli!”