Maija-Liisa “Maisa” Pyykkönen

Mistä: Vesaiset, Järvenpää

 

Maisasta sanotaan näin: “Maisa toimii vapaaehtoisena toiminnanjohtajana varhaisnuorisojärjestö Vesaisissa, ja on järjestänyt nuorille mm. retkiä, leirejä, teatterimatkoja, liikuntapahtumia, askartelutapahtumia, koulutustilaisuuksia ja muutaman vuoden välein ulkomaiseen kohteeseen suuntautuneita matkoja.Joka vuosi on löytynyt jotakin aivan uutta tarjottavaa!”

 

“Olen aina pyrkinyt rohkaisemaan lapsia ja nuoria ottamaan vastuuta asioista. Omalla esimerkilläni näytän mallia ja rohkaisen nuoria osallistumaan. Tekemisessä hyvä fiilis ja tasavertaisuus on tärkeää. Yhdessä olemme suunnitelleet tilaisuuksia ja näin pysyy ajan hermolla siitä, mitä he haluavat tehtävän. Näin toiminta on mielekästä ja kannustavaa.

 

On myös mieltä  lämmittävää nähdä, kun lapset/nuoret kokevat onnistuneensa ja itsetunto nousee silminnähden. Silloin he saavat sellaista pääomaa itselleen, joka kantaa jatkossakin ja on merkityksellistä. Tiedän tehneeni jotain oikein ja ansainneeni luottamuksen, kun vielä vuosien päästä nuoret minua moikkailevat ja tulevat luokseni juttelemaan.

 

Nuorten innostumisen ja onnistumisten näkeminen motivoi minua tähän työhön!”