Piia Kleimola

Mistä: Mie kuulun! -hanke, Mun juttu -teatteri, MLL:n leikkilähetti Kymen piiri

 

“Minulla on aina ollut halu tehdä hyvää, innostaa ja jakaa iloa. Koen, että sitä draamatyöskentely melkein aina onkin – ollaan sitten taide-, opetus- ja kasvatus tai sote-kentällä. Ydinsanat minun työssäni ovat kohtaaminen, kuunteleminen ja myötätunto.

 

Lähtökohtana kaikelle tekemiselle on arvostava kohtaaminen, herkkä tilannetaju ja se, ettei ole pakkoa eikä oikeaa tai väärää. Jokainen on mukana sen verran mikä tuntuu sopivalta. Uskon, että kaikissa kohtaamisissa tulee olla kauneutta. Toisen asioita ei voi mennä tietämään, vertaamaan, arvostelemaan tai tuomitsemaan – etenkään jos et tiedä toisen ‘suurta suruakaan’.

 

Mie kuulun! Hankkeen ajatuksena on empatia, kuuntelemisen tärkeys sekä tunne- ja vuorovaikutustaidot. Teemoja käsitellään kiusaamisen ehkäisyä edistävillä työtavoilla. Samalla tuetaan nuoren rohkaistumista, heittäytymistä ja itsetunnon kehittymistä. Toiminnan aikana nuorilta kerätään aiheita ja tarinoita, joiden pohjalta valmistetaan ’Nuoren ääni’ -monologiesityksiä yhteistyössä alueiden nuorisoteatteriryhmien kanssa.  Toiminta tuo paikkakuntien nuorille mielekästä, omaehtoista tekemistä vapaa-aikaan ja vahvistaa eri-ikäisten välistä vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä.
Sanoilla ON väliä. Toisen kiusaaminen tai tylyttäminen ei ole ’hyvää läppää’. Tämä on tärkeä viesti, jonka haluan nuorille välittää. Jos ei ole hyvää sanottavaa, voi olla hiljaa. Jos kohtaa kiusaamista tai huonoa kohtelua, silloin ÄLÄ OLE HILJAA vaan PUUTU. Kohtele itseäsi ja muita hyvin!”