Virpi Skippari

Mistä: Lasten ja nuorten rohkaisusta ja heidän innostaan innostuva Suomen 4H-liiton kehityspäällikkö.

Työskentelen Suomen 4H-liitossa lasten ja nuorten ryhmätoiminnasta ja osallisuudesta vastaavana kehityspäällikkönä. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri sekä kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutuksen saanut opettaja.

Työni on ensisijaisesti rohkaista ja innostaa lapsia ja nuoria tekemään itse. Kokemukseni perusteella lapset ja nuoret haluavat ottaa vastuuta kun toiminta on heidän itsensä suunnittelemaa ja pelisäännöt ovat selvillä. En koskaan lähde suunnittelemaan mitään toimintaa valmiiksi. Innostaminen on mielestäni sitä, että antaa tilaa, on läsnä ja arvostaa aidosti ihmisten ideoita ja mielipiteitä.

Osallistun työssäni monenlaisten projektien suunnitteluun. Muun muassa nyt Suomen täyttäessä 100 vuotta 4H:ssa vietetään Safkasynttäreitä. Se tarkoittaa sitä, että lapset ja nuoret kaikkialla Suomessa kokkaavat villiruokaa ja järjestävät kivoja kemuja yhdessä. Safkasynttäreissä roolini on lasten ja nuorten oman tekemisen mahdollistaminen. Innostaminen tekemään itse näyttäytyy nyt niin, että 4H-järjestön lähes 3000 kerhoa nuorine ohjaajineen valmistautuu täysillä vuosisadan villiruokajuhliin!

Virpistä sanottua: “Virpi osaa hyödyntää persoonaansa kuuluvaa innostamista myös  ammatissaan. Virpin ilo ja innostus tarttuu. Hän on saanut alulle paljon hienoja ja nuorisotyötä eteenpäin vieviä innostuskampanjoita valtakunnallisesti ja käytännön toimissa nuorten kanssa. Tavattuasi Virpin kerran, tulet muistamaan hänet aina, juurikin innostavana persoonana!”