Annukka Mack

Mistä: Jamilahden kansanopisto, Hamina

Toimin Jamilahden kansanopistossa koulutussuunnittelijana ja suomenkielen opettajana. Suunnittelen opiston koulutuksia yhdessä opettajien kanssa, esimerkiksi nyt syksyllä alkaa mediataittajan linja ja kieli- ja kansainvälisyyslinja, jotka ovat vuoden opintoja. Toimin myös pakolaisnuorten suomenkielen opettajana. Pidän todella paljon kielten opettamisesta ja nyt sain olla myös kulttuuritulkkina. Se innostaa minua paljon. Itse olen asunut Espanjassa ja muuttanut Suomeen vasta 18-vuotiaana, joten pystyn samaistumaan hyvin maahanmuuttajiin taustani takia. Itse kyllä osasin suomea tänne tullessani, koska äitini on suomalainen. Isäni taas on saksalainen ja nuorena opin että monikielisyys ja monikulttuurisuus ovat valtava rikkaus ja voimavara.

Minulla on työssäni tsemppaava asenne, joka tarttuu ympäristöön. Haluan opettaa kaikille kuinka kohdataan erilaisuutta ja ollaan suvaitsevaisia. Itsehuumori on siinä hyvä väline. Näytetään itsemme rehellisesti sellaisina kuin olemme. Haluan välittää nuorille, että kaikki voimme olla maailman kansalaisia.
Paras palaute työstäni oli kun iästään, kansallisuudestaan tai uskonnostaan riippumatta kurssin päätyttyä kaikki oppilaat tulivat halaamaan minua.