Sirpa Murtovaara

Mistä: Kuusamo, Työhönvalmentaja ja työnetsijä, toimivapaalla 4H-toiminnanjohtajan tehtävästä

 

Minut ilmiannettiin innostajana erityisesti Kuusamon 4H-yhdistyksen kautta tehdyistä verkkopelitapahtumista, Q-lanista, joka on nyt toteutettu 4 kertaa. Alussa kaikki lähti nuorten murehtiessa sitä, ettei Kuusamoon ikinä saada lani tapahtumaa. Minä kuulin tämän haasteena!

Ensimmäiseen tapahtumaan saimme 80 pelipaikkaa ja huikean onnistuneen tapahtuman. Siitä alkaen tapahtuma on kasvanut ja nyt viimeksi tapahtumassa oli 140 pelaajaa, 111 päivävierailijaa, 30 läsnäolevaa aikuista ja suunnilleen yhtä monta korvaamatonta yhteistyökumppania.

Nuoria kuvataan usein haastavina ja yhteistyökyvyttöminä. Minun kokemukseni on, että nuoret kyllä kertovat, jos vain kysyy ja kuuntelee. Nuorilla on loistavia ideoita, he ovat älykkäitä, huumorintajuisia ja hienoja ihmisiä.

Olen saanut tehdä työtä hienon tiimin kanssa, johon kuuluu n. 10 nuorta. Heidän matkaa aikuisuuteen on ollut ilo seurata. Kaikesta ei aina olla oltu samaa mieltä, mutta kriisitkin on keskusteltu ja toiminta on jatkunut. Q-lanissa nuoret ovat tuottaneet toimintaa nuorille, ja aikuisena olen vain tukemassa ja mahdollistamassa. Pelikulttuurissa nuoret ovat asiantuntijoita, jotka tietävät millainen tapahtuman pitää olla
Viimeisimmässä tapahtumassa en enää ollut mukana 4H-järjestön työntekijänä, vaan vapaaehtoisena. Haluan nyt ja vastakin olla mukana, koska tämä on paikkakunnan suurimpia nuorten tapahtumia. Haluan myös omalta osaltani tukea e-sport harrastusta. Liian usein aikuiset kyseenalaistavat pelaamista ja kutsuisin mielelläni jokaisen aikuisen mukaan yhteen verkkopelitapahtumaan katsomaan sitä tekemisen ja osallistumisen riemua, joka siellä vallitsee.