Meriam Juvonen, Mia Rosendahl ja Anna Siegfrieds

Mistä: Vantaan Tyttöjen Tila

 

Meille ovat tervetulleita erilaiset tytöt, nuoret naiset sekä sellaisiksi itsensä kokevat iältä 10-28-vuotta. Kohtaamme nuoria avoimessa toiminnassamme, ryhmissämme, kouluvierailuillamme ja yksilötyössä. Olemme läsnä heidän elämässä, niin iloissa kuin suruissa. Kohtaamme heidät yksilöinä ja vakavasti otettavina ihmisinä.

Emme ota itseämme liian vakavasti ja uskallamme olla aitoja tyttöjen edessä. Olemme mukana toiminnassamme konkreettisesti, kun esimerkiksi pelaamme, askartelemme, laulamme, urheilemme tms. Haluamme olla helposti lähestyttäviä, hassuttelevia ja hulluttevia, säilyttäen silti uskottavan ja turvallisen aikuisen roolin. Olemme jokainen erilainen persoona, ja nuoret arvostavat tätä. Jos nuorta mietityttää uuteen kouluun meneminen, sopivan insta-selfien lisääminen, ensimmäistä kertaa seksin harrastaminen, oman lemmikin elämä tai naiseuden normit ja haasteet, keskustelemme aiheesta väheksymättä kysymystään tai nuoren pohdintoja.

Meidät löytää myös somesta. Uusi Snapchat-kanavamme on innostanut tyttöjä olemaan meihin yhteydessä ja jakamaan omaa arkeaan kanssamme. Snapchatin teemapostaussarja PÄIVÄKAHVIKESKUSTELUn kautta kannustamme nuoria pohtimaan ja  jakamaan meidän ja muiden kanssa ajatuksia vaikeistakin asioista. Somen kautta tavoitamme nuoria ympäri Suomen. Vaikka he eivät pysty olemaan mukana toiminnassamme paikan päällä, some-kanava voi tuoda iloa ja inspiraatiota myös kauempana oleville.

Tyttöjen Tilan kävijöille läsnäoleva aikuinen on tärkeä. Nuoret haluavat halailla, tanssia ja tulla syliin, ja kyselevät peräämme jos joku on pois. Saamme kiitosta siitä, että autamme hankalilta tuntuvissa asioissa, ja meistä puhutaan rakkaina, tärkeinä ja ihanina. Tuntuu selvältä, että tämä työ vaikuttaa sekä yksilöiden hyvinvointiin että yhteiskunnan tasa-arvoistumiseen.

 

https://www.instagram.com/vantaantyttojentila/

 

Snapchat: tyttojentila

 

http://www.nicehearts.com