Miia Nivala

Mia Nivala

 

Mistä: Liikunta-ja nuorisoyksikkö, Tampereen kaupunki

 

Työskentelen nuoriso-ohjaajana ja vastaan lasten ja nuorten osallisuuden vaikuttamisen saralla. Minulla on aina aikaa lapsille ja kohtaan heidät aidosti. Olen innostunut tekemisistäni ja se  luo positiivista ilmapiiriä ympärille. Työni ja toiminnan kautta saan nuorille sellaisen olon, että he ovat tärkeitä. Teen myös työtä Tampereen Lasten Parlamentin, Tampereen alueellisten parlamenttien ja laajemminkin lasten osallisuuden kanssa. Olen kehittänyt 4. luokkalaisten vaikuttamispäivät, jotka on koettu Tampereella erinomaisiksi demokratiakasvatuksen muodoksi niin oppilaiden kuin opettajien näkökulmasta sekä kaupungin toiminnan kehittämisen kannalta. Oppilaskuntatoiminnan tukeminen ja ohjaavien opettajien koulutus on osa työtäni.

 

Toivoisin, että jokainen kohtelisi nuoria niinkuin haluaisi itseään kohdeltavan. Näyttäisimme esimerkkiä, kuinka asioita hoidetaan ja autettaisiin kunnioittavasti kohdaten. Käytännön läheisesti ajatellen osallisuus on pieniä arjen tekoja ja toimintaa arjessa.

 

Erään vanhemman palaute Mialle  ” aivan vilpittömästi voisin sanoa, että teet todella hienoa ja tärkeää työtä omalla persoonallasi, kiitos siitä!”