Noora Ihalainen

Mistä: Stadin ammattiopisto Tekstiili–ja vaatetusalan opettaja

 

“Nuoret tarvitsevat innostusta uuden oppimiseen” Laitan “itseni likoon “ päivittäin. Voin nauraa helposti omille mokille ja tuon ne vapaasti esiin. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta ja murre on edelleen minulla juurtuneena ja me nauramme välillä yhdessä, kun opiskelijat eivät ymmärrä mitä sanoja käytän. Olen positiivinen ja innostuneisuuteni on läsnä kaiken aikaa työssäni. Sillä tavalla saan innostumisen tarttumaan ympäristöön.

 

Vapaa-ajallani toimin järjestötyössä Vesaisten parissa Uudenmaanpiirissä.  Innostan jäseniä lähtemään erilaisiin tarjoamiimme tapahtumiin ja osaa tapahtumista olen myös itse välillä järkkäämässä. Viimeisin oli muutama viikko sitten, järjestämämme Mäntsälän Vesaisten Vesaispilkki. Pilkkimisen saloihin oli oppaat, minä puolestaan mm. innostin lapsia pilkkireijillä kärsivällistyyteen ja hyvin meni, kaikki saivat kalaa;).

 

Minusta on tärkeää, että meistä jokainen pitäisi huolta lapsista ja nuorista. Kasvattaisimme yhdessä kaikkia lapsia. Innostaisimme nuoria ihan tavallisissa asioissa, ei tarvitse mitään ihmeitä taikatemppuja. Pelkkä innostaminen arjessa jaksamiseen olisi jo paljon.

Mietin usein miten voisimme innostaa aikuisia vapaa-ehtoistoimintaan? Pelkään Partion ja järjestötoiminnan hiipumista, kun innostajia on liian vähän… Vai voisinko sittenkin innostaa heitä ja muita vielä enemmän, ehkä yritän.”