Emmi Uutela

Mistä: Keravan Eräkamut ry ja Keuropa ry

“Toimin partiossa Keravan Eräkamut ry:n lippukunnan puheenjohtajana.  Tämän lisäksi olen mukana Keuropa yhdistyksessä, joka tekee kansainvälisyyskasvatusta ja toteuttaa kansainvälisiä nuorisovaihtohankkeita.

Hankkeiden kautta olemme tuoneet nuoria Euroopan eri maista Suomeen, ja käyneet suomalaisten nuorten kanssa eri puolilla Eurooppaa. Jokaisessa vaihdossa on aina jokin nuorten toiveista ja ajatuksista noussut oppimistavoite. Vaihtojen teemoja ovat olleet muun muassa mediakasvatus ja digitaalisuus, stressi ja elämänhallinta, yrittäjyys tai rasisminvastaisuus. Keuropan toiminta käynnistyi aktiivisesti partiotoiminnassa mukana olevien nuorten aloitteesta. Toiminnan kautta mukaan on tullut nuoria myös partiotoiminnan ulkopuolelta.

Osoitan jokaiselle nuorelle sen, että arvostan hänen panostaan toiminnassa, oli panos sitten pienempi tai suurempi. Kannustava ja positiivinen palaute ovat tärkeitä asioita. Nuoret osallistuvat vapaaehtoistoimintaan jokainen omasta tilanteestaan ja tarpeistaan käsin ja jokaisen sitoutumisen aste on erilainen. Tämän asian hyväksyminen on tärkeää. Jokaisen panosta tarvitaan, ja paikalla piipahtaminenkin on aina ok. Hyvä tunnelma tapaamisiin syntyy siitä, että kaikki voivat kokea olevansa tervetulleita.

Joidenkin nuorten kanssa olen toiminut vuosia, siitä asti kun he ovat aloittaneet partioharrastuksen pieninä sudenpentuina. Kun näen kuinka he kasvavat, oppivat uusia taitoja ja ottavat vastuuta yhteisistä asioista saan myös itselleni innostusta tehdä tätä työtä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *