Frans Tihveräinen

Mistä: Silky Skateboards

Helmikuusta 2016 alkaen Frans Tihveräinen on yhdessä Tuomo Teinirannan kanssa pyörittänyt Silky Skateboards nimistä skeittifirmaa. Tuomo on Fransin vanha skeittituttu 15 vuoden takaa. Lisäksi monta muuta tyyppiä kuuluu ydinrullaajiin. Yritys myy skeittilautoja ja paitoja, mutta Frans kuvaa Silky Skateboardsin olevan enemmän fiilisjuttu. Agendana on hauskanpito ja skeittikulttuurin vaaliminen.

Torstai-iltaisin on Silkyn “lautakunnan” kokous Himmee Creativen toimiston minirampilla Vantaalla.  Himmee Creative on Fansin perustama digitoimisto.  Frans kuvaa viikottaista rampilla kokoontumista maailman parhaaksi ajanvietteeksi: “Siellä kokoontuu melko vakiintunut joukko vanhoja skeittikavereita. Silkyn myötä porukka on löytänyt toisensa uudestaan pitkän ajan jälkeen ja myös uusia loistavia ystävyyssuhteita on synnytetty.”

Silky Skateboards sponsoroi lautoja lahjakkaille skeittareille – Joni “Spaidi” Savanaiselle ja 12-vuotiaalle Kalle “pikku-Kalle” Manniselle. Frans näki Kallen skeittiparkeilla ensimmäistä kertaa kesällä 2016 . “Hän oli melkein aina siellä”, Frans kuvaa. “Kalle kehittyy huimaa tahtia ja hänellä on loistava energia skeittaukseen ja on muutenkin loistava ja fiksu nuori mies. Tuntuu tosi hyvältä olla tukemassa nuorta skeittilupausta ”, Frans jatkaa.

Yritys jakaa hyvää eteenpäin myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Silky Skateboards lahjoittaa jokaisesta myydystä tuotteesta 3 € Megabi Skatelle Etiopiaan. Siellä Megabi Skate edistää paikallista skeittikulttuuria ja järjestää paikallisille nuorille skeittiaiheista tekemistä. Etiopiaan lahjoittaminen tuntui Fransin mukaan hyvältä, koska siellä skeittaus on melko uusi juttu. Megabi Skate luo lapsille turvalliset olosuhteet skeitata ja pitää heidät samalla poissa kadulta.

Silkyn tavoite tulevaisuudessa on ylläpitää hyvää meininkiä ja mahdollisesti julkaista lyhyt skeittipätkä syksyllä 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *