Melinda “Dizi” Lönnberg

Varifrån: Raseborg

Sagt om Melinda: ”Melinda har en så finkänslig respekt för dig som människa. Hon tummar aldrig på den, men utmanar dig ständigt till att utvecklas. För mig är hon en säker plats att landa, alltid fylld av värme och ett bollplank, aldrig tom på överraskningar.”

Melinda:

”Just nu håller jag främst på att utveckla EstradpoesiFI som är en plattform för estradpoesi, främst på svenska, i Finland. Jag håller också ibland kurser inom estradpoesi och rap, bland annat har jag hållit workshops på Kulturkarnevalen och i olika skolor runt om i Nyland. Jag sitter även med i Raseborgs kulturnämnd och frilansar som grafiker och illustratör.

Jag ser det som att vi alla kan vara inspiratörer egentligen, eftersom alla kan inspirera varandra. För mig är det viktigaste inte personen som inspirerar, utan det den lär ut eller visar upp något som man kan inspireras av. Men jag har också förståelse för att man gärna ser till en person som inspirationskälla, alla behöver olika saker. Det viktigaste för mig som inspiratör är att försöka väcka nyfikenheten i människor, inkludera de som vill vara med i det jag gör och ge respons som är motiverad och konstruktiv. Jag vill skapa en plats där man är jämlika, där olikheter kan ses som en tillgång.

Ibland kan det vara en tung uppgift, men jag vill ge vidare det goda jag kunnat få ta del av och gärna öppna fler möjligheter än de jag själv haft tillgång till. Inspiration ser jag som ett kretslopp, och det kan inte skapas i tomrum. Därför krävs det att någon börjar och jag väljer varje dag att göra mitt för att skapa mer inspiration bland mina medmänniskor. I dagens samhälle känns det som en självklar sak att göra för mig.”

Melindas portfolio

EstradpoesiFI: hemsida och Facebook-sida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *