Taivi Toikka

Mistä: 4H-yhdistys, Hämeenlinna

“Tällä hetkellä työskentelen toiminnanohjaajana Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen Tikki-työpajan Heijastuspisteessä. Se on työpajanuorten oma toimitus, mediapaja. Saimme vuoden alusta uudet toimivat tilat ja kaikille halukkaille mahdollisuuden osallistua toimituksen työskentelyyn. Aiemmin olen tehnyt vastaavaa työtä nuorten työpajalla Hyvinkäällä ja Helsingissä, sekä useita vuosia vapaaehtoistoiminnassa lähisuhde- ja perheväkivallan ennaltaehkäisemiseksi.

Itselleni oli tärkeä kokemus, kuinka minut otettiin avosylin ja lämpimästi vastaan vapaaehtoistoiminnan maailmaan. Sain silloin nähdä maailmassa hyvyyttä ja välittämistä, sekä mahdollisuuden vaikuttaa, mikä loi päänsisäistä turvaa ja vakautta, ja rohkeutta hyväksyä itseni.

Työssäni saan vastavuoroisesti luoda onnistumisen mahdollisuuksia heille, jotka nyt seisovat epävarmana tienhaarassa. Tärkeintä on matka, jonka nuoret työkokeilujakson aikana kulkevat. Jokaisen työtehtävän taustalta on löydyttävä tekemiselle nuorta itseään palveleva syy, jonka sanoittaminen mahdollistaa tavoitteiden asettamisen, ymmärtämisen ja saavuttamisen. Sanoittaminen tarkoittaa työssäni kysymyksiä, kysymyksiä ja kysymyksiä, joiden avulla ohjaan nuorta itseään oman motivaation oivaltamiseen. Vasta matkan sivutuotteena syntyvät lehtijutut, videot, musiikit ja kampanjat. Kun tämän muistaa, on ohjaustyö palkitsevaa kaikille osapuolille.”

Kurkkauksen Tikki-työpajaan saat tämän videon kautta: https://www.facebook.com/tikki4h/videos/1743996442586924/?pnref=story

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *